Vera Janssen Coaching en Counseling
 

EFT bij volwassenen

 

EFT

EFT is de afkorting van Emotional Freedom Techniques. Deze techniek werd in de jaren ’90 van de vorige eeuw door de Amerikaan Gary Craig ontwikkeld. EFT, is een methode om negatieve emoties, angsten en pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden los te laten. De techniek is gebaseerd op de theorie dat alle negatieve emoties door een soort kortsluiting, ergens in het lichaam, worden veroorzaakt.

Je klopt met je vingertoppen op bepaalde meridiaan punten en daardoor worden storingen opgeheven. Je krijgt met EFT toegang tot diepere bewustzijnslagen. De energie kan weer vrij stromen. Het is een soepel, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend. Het is een eenvoudige methode die ook je ook goed kan gebruiken als zelfhulpmethode, in het dagelijks leven. Het basisprotocol is eenvoudig te leren.

De methode is gericht op het wegnemen van verstoringen in het energiesysteem van het lichaam. Deze verstoringen zorgen ervoor dat je (hevige) emoties voelt en blijft voelen over bepaalde gebeurtenissen en situaties. Ze verhinderen dat je deze emoties kunt loslaten en zorgen voor een onbalans in je energiesysteem.

Het wegnemen van de verstoringen in je energielichaam vindt plaats door het aantikken van uiteinden van energiebanen (meridianen) die zich verspreid over je lichaam bevinden. Door je tijdens het aantikken van de meridiaan punten bewust te focussen op je probleem of een bepaald deel daarvan, wordt de verstoring in je energiesysteem opgeheven. Wanneer je energiesysteem weer in balans is, dan is de emotionele lading van de gebeurtenis of situatie opgeruimd. De herinnering is nog aanwezig, maar de (emotionele) lading is verdwenen.

Het doorbreken van grote emotionele verstoringen kan vaak een lastige uitdaging zijn. Wil je die uitdaging aangaan, dan kan het prettig zijn om tijdens dat proces begeleid te worden. Met begeleiding kom je namelijk sneller tot de kern van je probleem en ervaar je sneller resultaat. Emotional Freedom Techniques (EFT) is een krachtige, snelwerkende en relatief simpele techniek om:

  • je leven op zowel privé als zakelijk niveau te veranderen;
  • je prestaties op sportief, professioneel en seksueel gebied te verbeteren;
  • negatieve emoties en angsten te neutraliseren, te verwerken en los te laten;
  • beperkende gedachten om te zetten en ongewenste patronen te doorbreken;
  • stress te verminderen;
  • fysieke klachten (met mentale oorzaak) op te lossen;
  • doelen te bereiken.

Door EFT krijg je weer de keuzevrijheid over je gedachten, gevoelens, en emotionele staat. Je kan zelf je leven veranderen in waar je nu bent, naar waar je graag zou willen zijn. En als je EFT onder de knie hebt kan je het snel toepassen bij bijvoorbeeld een stressvol moment, piekermomenten of de belemmerende overtuigingen. Hoe fijn is dat.