Vera Janssen Coaching en Counseling
 

 

Lichaamsbewust coachen volwassenen

Wanneer je tijdens je jeugd iets mee hebt gemaakt wat je boos, angstig en/of verdrietig maakte, je als kind niet met die situatie om kon gaan en de emotie te veel was om te verwerken, heb je het waarschijnlijk weggestopt. We spreken dan van een ontwikkelingstrauma.

 

Bij lichaamswerk richt je je aandacht op de sensaties in je lichaam
en daar luister je bewust naar.

 

Afweersystemen gebruiken

Je kunt stellen dat je bij een traumatische ervaring een psychische wond oploopt. Deze ervaringen krijgen zelden de aandacht die nodig is. Je bent geneigd pijn te verdringen, waardoor het zich uit in spanningen en geestelijke of lichamelijke klachten. Het wegstoppen van traumatische gebeurtenissen gebeurt onbewust. Je gebruikt je afweersystemen om er te kunnen zijn.

 

Klachten en burn-out

Op den duur kunnen de afweersystemen je in de weg zitten en klachten geven. Je lichaam wordt moe, je raakt gespannen, slaapt niet goed omdat je te veel in je hoofd zit en je piekert. Of je doet de hele dag erg je best of je verdooft dat nare gevoel. Dat kan leiden tot onbegrepen fysieke klachten en zelfs tot een burn-out. Je denken, handelen, emoties maar ook je fysiek functioneren worden beïnvloed door traumatische ervaringen.

 

Lichaamswerk en lichaamsbewustzijn

Trauma-coaching werkt ondersteunend bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Vanuit een psychosomatische en systemische invalshoek wordt het trauma ook echt opgelost. Je innerlijke kracht, vitaliteit en geluk nemen toe en je laat je kwaliteiten en talenten weer toe. Bij Vera Janssen Coaching en Counseling ontleden we de afweersystemen. Helend vanuit de kern, zodat er een balans tussen lichaam en geest ontstaat.

 

Methoden voor lichaamsbewustzijn

Je lichaamsbewustzijn ontwikkelen doen we door ontspanningsoefeningen, visualisaties, BDR, ademwerk, regressie. Soms met verdriet maar ook met humor, soms de diepte in maar ook met leuke oefeningen in de praktijkruimte of in de natuur gaan we aan de slag om weer te leren luisteren met je oren zonder te luisteren naar de gedachten in je hoofd en te kijken met je ogen zonder het gekleurde beeld uit je jeugd. 

Ik maak tijdens de behandelingen gebruik van krachtige interventies, waarbij ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes. Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Psyche

 

Zoek je een coach in de buurt van Eindhoven, Helmond of Geldrop? Neem dan contact op met Vera Janssen Coaching en Counseling.