Vera Janssen Coaching en Counseling
 

Vera Janssen Coaching en Counseling

 

Vera Janssen Coaching en Counseling

Tijdens onze jeugd maken we grotere en kleinere dingen mee die ons boos, angstig en verdrietig maken. Als kind kunnen wij op dat moment niet met deze situatie omgaan en de emotie teveel zijn om te verwerken waardoor we ze wegstoppen. Dit doen we door afweersystemen te gebruiken om er te kunnen zijn; geheel onbewust. Als kind kan er geen ruimte zijn voor keuzes, grenzen en nee zeggen. Het is maar goed dat je de afweersystemen gebruikt om er te kunnen zijn maar als je volwassen wordt heb je ze niet meer nodig omdat je wel assertief kan zijn, je keuzes kan maken, grenzen aan kan geven. De afweersystemen gaan je in de weg zitten en gaan klachten geven. Je lichaam wordt moe, je raakt gespannen, slaapt niet goed in omdat je teveel in je hoofd blijft zitten en piekert, of je doet de hele dag erg je best, of je verdoofd dat nare gevoel. Het kan leiden tot onbegrepen fysieke klachten en zelfs tot een burn out.

Bij Vera Janssen Coaching en Counseling gaan we aan de slag met deze afweersystemen en pellen ze af. Niet altijd leuk maar wel helend vanuit de kern. Door lichaamswerk en lichaamsbewustzijn ontstaat er balans tussen lichaam en geest. Je richt je aandacht op sensaties in je lichaam, je luistert er bewust naar. Door je lichaamsbewustzijn te ontwikkelen kun je in contact komen met je bevroren energie.

Als psychosociaal therapeut maak ik tijdens mijn behandelingen gebruik van krachtige interventies, waarbij ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Levenskunst.

Werken volgens het principe Energie betekent ontladen van een overschot aan energie in het lijf, die voor klachten zorgt, waardoor de levensenergie weer kan stromen. Dit zorgt er ook voor dat het autonome zenuwstelsel en het brein gereguleerd worden (Prikkeloverdracht). Drainage houdt in dat ik werk met krachtige, veilige ankers, die helpen om een “buffer” te geven en een sterke hulpbron zijn, die we gaan verankeren in het lijf. Doordat je energie weer gaat stromen, kunnen we werken aan het herstellen van een gezonde levensstijl (weer kunnen werken, gezonde relaties kunnen aangaan, voor je kinderen kunnen zorgen, een gezond dag-nacht ritme, gezond eten enz). Dat is de betekenis van het principe Voeding. Bij het principe Levenskunst draait het om het herkennen en veranderen van belemmerende gedachtes en gedragspatronen, vaak voortkomend uit onze karakterstructuren, die ons geholpen hebben om te overleven, maar nu vaak niet helpend meer zijn. Ik geef je uitleg over trauma en hoe het heeft kunnen ontstaan, zodat je beter begrijpt wat er aan de hand is met jou.

Bij aanbod kan je zien met welke methodieken ik werk en zoeken we samen wat het beste bij jou past; we kunnen de diepte in of een stukje coaching zodat je verder komt met tips en tools.

 

Wil je meer weten over coaching en counseling bij Vera Janssen bel dan 040 8451073, of stuur een e-mail naar info@verajanssen.nl